Skip to main content
wordy

IUS dodijelio stipendije pobjednicima takmičenja „IUS Wordy 2019“

Dana 23.02.2019. godine, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu održano je takmičenje iz poznavanja engleskog jezika pod nazivom „IUS Wordy 2019“. Takmičenje je okupilo učenike završnih razreda srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine koji su pokazali svoje znanje u oblasti engleskog jezika i koji su se takmičili za stipendije za studij engleskog jezika na IUS-u. Internacionalni univerzitet u Sarajevu je dodijelio deset stipendija za deset najuspješnijih učesnika u takmičenju „IUS Wordy 2019“.

Lejla Hamzakadić, učenica Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva, osvojila je 100% stipendiju. Slijedeća četiri učenika osvojili su stipendije od 80%: Lamija Hreljić (Gimnazija Dobrinja, Sarajevo), Imran Ahmetspahić (Medresa "Osman ef. Redžović", Visoko), Marko Puharić (Srednja škola Čapljina, Čapljina) i Amer Nezirić (Srednja mašinsko-saobraćajna škola, Mostar).

Slijedećih pet učenika osvojili su stipendije od 50%: Kenan Hasanić (Gimnazija "Edhem Mulabdić", Maglaj), Adel Trbara (Gimnazija "Meša Selimović", Tuzla), Amina Hadžić (Druga gimnazija, Sarajevo), Said Smajić (Gimnazija "Edhem Mulabdić", Maglaj) i Sidika Čengić (Prva bošnjačka gimnazija, Sarajevo).

Čestitamo svim pobjednicima takmičenja “IUS Wordy 2019”! Za više informacija o samom takmičenju, posjetite web stranicu: wordy.ius.edu.ba

Share